Kupite polovni projektor sa garancijom
Naručite putem telefona 064 518 0297

Stručni saveti

Kako odabrati projektor? Šta gledati prilikom kupovine projekora?

Projektori za kućnu upotrebu su snage od 2000 do 3000 ansi lumena, rezolucija ne bi trebalo biti manja od 1024×768
Projektori za kancelariju i za kafic minimum 3000 ansi lumena do 4500 ansi lumena ako je više osvetljena prostorija i nemate mogućnost zamračivanja.
Profesionalni projektori za konferencije, bioskopske projekcije i mapping od 5000 ansi lumena i više su prepopruka, Mogu se koristiti na manjim dijagonalama pri dnevnom svetlu (ne direktnoj izloženosti platna prema suncu)

Kako izabrati platno, sta gledati prilikom odabira?

  • Dimenzija ( što je veće, više ljudi može istovremeno sa veće udaljenosti da prati dešavanja na platnu  )
  • Gain faktor ( svetlo koje se vraća od platna)
  • Kvalitet konstrukcije ( losa platna se vremenom pokrive, dok neke cak fabricki dolaze losa)
  • Način projekcije ( mogu biti sa prednjom ili zadnjom projekcijom)
  • Lakoća korišćenja ( električno ili rucno – manuelno platno). Električno ima prednost zato što možete jednim pritiskom na dugme da spustite platno, dok mu je mana sto se teško prenosi sa jedne na drugu lokaciju jer je učvršćeno šrafovima za zid, dok ručno platno stoji uglavnom na tronožcu ( može i na zidu) lako je prenosno ( mana ako je spoljna upotreba, postoji opasnost od prevrtanja i loma platna za projektor.

Za više osvetljenije prostorije savetujemo da kupite projektor sa više ansi lumena. Lumen je jedinica za jačinu svetla koji daje sijalica (lampa) u projektoru. Više lumena ne znači kvalitet, znači da možete da gledate sliku koja nije bleda. Za kvalitet je bitna rezolucija i kontrast. (što vise to bolje)

Takođe treba obratiti pažnju na buku, više decibela znači da prilkom gledanja filma u manjoj prostoriji nećete moći da uživate u potpunom zvuku filma.

Led jeftine kineske projektore ne savetujemo da kupujete.

Za detaljnije objašnjenje nazovite  064 518 0297